Yacht > Články > Lodě > Motorové lodě >

OMIKRON YACHTS OT-60 |Řecká plachetnice bez plachet

03.05.2024 |
Motorové lodě

Řecká loděnice Olympic Marine představila loni na výstavě lodí v Benátkách svůj debut, první motorový člun v rámci značky Omikron Yachts, model OT-60. Tento člun vznikl stejně jako další projekty Olympic Marine na ostrovech v Egejském moři, kde mohl být i přímo testován.

Loď s celkovou délkou 60 stop, tedy něco přes osmnáct metrů, byla budována s vizí udržitelnosti. Výrobce toto plavidlo označuje jako "plachetnici bez plachet" a pokouší se o návrat ke stylu východního středozemního moře. Omikron OT-60 má v sobě kombinovat to nejlepší ze dvou světů. Klidnou plavbu a spoustu místa na palubě. Díky tomu budil velkou pozornost i v lednu na výstavě lodí v Düsseldorfu a právem zde získal titul Evropská motorová jachta roku v kategorii Long Range.

Technika a udržitelnost

Výrobce myslí na udržitelnost, a tak využívá všechny způsoby, jak snížit dopady provozu svého plavidla na životní prostředí. Máme tu trup Eco-Cruise, který je optimalizovaný pro klidnou plavbu v rozmezí deseti až dvanácti uzlů. Při takovém rozsahu rychlosti dokáže loď uplout zhruba 1 000 námořních mil při spotřebě přibližně jeden a čtvrt litru na námořní míli. Samozřejmě bude záležet i na podmínkách, ve kterých bude plavba probíhat.

Tuto motorovou jachtu představujeme ve vydání YACHT 5/2024, které je možné zakoupit ZDE.


Aktuální číslo

Předplatné


PřihlášeníRegistrace

Přihlášení uživatele

Pro přihlášení na web zadejte svoje uživatelské jméno a heslo. Přihlášení platí i pro weby časopisů Yacht a WINE & Degustation.

Zapomněli jste heslo?

© YACHT s.r.o. | Všechna práva vyhrazena